Boken

Boken

”Det är svårt att sätta fingret på när det började, när idén att göra en långvandring först slog rot. Det var som en längtan som växte fram gradvis, så långsamt att det kändes som om den alltid hade funnits där. En längtan efter att göra något annorlunda. Att vara ute en hel sommar och se förändringarna i naturen och vädret. Att ta en ryggsäck och bara börja gå.”

Sommaren 2016 vandrade jag ensam från Strömstad i södra Sverige till Storfjord i norra Norge, längs hela den norsksvenska gränsen (Gränssömmen) och svenska fjällkedjan (Gröna Bandet). Det blev ett sicksackade över gränsen med vandring i båda länderna, genom fantastiska fjällområden och djupa skogar. Sammanlagt 213 mil, 115 dagar och 28 gränskorsningar. En vandring som visade sig bli tuff, slitsam och ensam- och helt fantastisk.

Det här är berättelsen om mitt äventyr till fots genom Sverige och Norge. Om det jobbiga och det fina. Om naturen, mötena och tankarna. Boken kan användas för att få tips och förslag kring vandringssträckor, vackra områden och fina övernattningsstugor, men framför allt är det en personlig skildring om att vara ute och vandra i flera månader.

Boken har många bilder som förstärker berättelsen. I slutet av boken finns samlat flera tips och råd till framtida långvandrare samt packningslistor och statistik över hela vandringen.

Den finns att köpa på bla. Bokus och Adlibris:

https://www.bokus.com/bok/9789176833339/en-vandring-mellan-vatten-213-mil-till-fots-mellan-stromstad-och-storfjord/