Nästa långtur – 3 veckor på skidor genom Dalarna

Nästa långtur – 3 veckor på skidor genom Dalarna

Spännande saker på gång! Jag är nu i full färd med förberedelserna inför nästa långtur. En cirka tre veckor lång solotur med skidor och pulka genom fjällen i Dalarna, den sydligaste delen av den svenska fjällkedjan. Det ska bli väldigt spännande, jag är både nervös och sjukt taggad. Jag har ju gjort ett par kortare pulkaturer tidigare, men aldrig varit ute flera veckor på vintern och aldrig gjort en pulkatur i fjällmiljö så det blir mycket som är nytt!

Jag kommer att starta i Transtrand måndagen den 25:e mars (om allt går som det ska), och skida upp genom Sälenfjällen, Fulufjället och Drevfjällen. Min tidsplan är väl tilltagen så att jag kan anpassa mig till väder, före och dagsform utan att känna någon stress. Mål blir antingen i Grövelsjön eller Tännäs beroende på hur det går. En stor del av sträckan jag skidar är samma som jag  vandrade under långvandringen 2016. Det är roligt att få återse dessa platser vintertid och det känns också skönt att ha lite lokalkännedom. Anledningen till att jag valt just denna rutt är dels att jag blev väldigt förtjust i detta fjällområde när jag vandrade här och dels eftersom det känns som en bra nybörjarsträcka med lågmälda fjäll och gott om leder och raststugor.

Eftersom jag har det mesta i utrustningsväg redan så har den största delen av förberedelserna varit att göra i ordning maten. Grötblandning, naturgodismix med olika nötter och choklad, torrkött, knäckebröd, kex, smör, ost, kaffe, te, blåbärssoppa, mjölmix till pannkaka eller stekbröd – det är rätt mycket som ska med. Till lunch och middag har jag torkat och förpackat hälften av rätterna själv och hälften har jag köpt färdiga (för att spara tid). Det blir en ganska stor variation av olika rätter, vilket känns bra för det brukar alltid vara några rätter som man ledsnar på. Hälften av maten skickar jag i en låda till mitt depåstopp i Gördalen och hälften har jag med mig från start, men jag har också möjlighet att proviantera lite extra i de två mataffärer jag passerar under turen. Det känns skönt, för det är nästan alltid någonting man glömmer.

Bara lite mer än en vecka till start nu, det närmar sig med stormsteg! Jag hoppas att det inte är något viktigt jag missat i förberedelserna, men det ger sig nog. Följ mig på instagram om du vill se hur turen går. Jag kommer nog inte blogga under tiden, men jag ska försöka uppdatera på instagram så gott som telefontäckningen tillåter. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *